Sezon na grilla
#3

Grillowe boczniaki
Składniki:
250 g boczniaków
3 łyżki oliwy extra vergine
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub rozgniecione w prasce
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Opcjonalnie, do podania: bagietka, rukola, miodowy winegret, orzeszki pinii, tarty parmezan
Przygotowanie:
Większe boczniaki pokroić na mniejsze kawałki. Położyć średnio rozgrzanej patelni grillowej i grillować na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż grzyby zmiękną i pokryją się ciemnymi paskami. W międzyczasie doprawić solą.
W miseczce wymieszać oliwę, posiekaną natką pietruszki i czosnek, dodać troszkę soli. Mieszanką smarować boczniaki i podgrzewać przez kilkanaście sekund z każdej strony. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Obok na patelni możemy zrumienić plasterki bagietki.
Boczniaki odłożyć na rukolę wymieszaną z winegretem, posypać zrumienionymi orzeszkami pinii, tartym parmezanem.
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_sro...zepis.html
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Sezon na grilla - przez Aggata - 07-05-2018, 13:30
RE: Sezon na grilla - wszelkie przepisy - przez Aggata - 08-05-2018, 09:49
RE: Sezon na grilla - wszelkie przepisy - przez Aggata - 29-05-2018, 12:50



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości