Medytacje z Tarotem

No ja tak. Najczesciej metoda koncentruj-pusc. Czasem tylko utrzymywanie obrazu Klucza w umysle.
Zalezy co chce osiagnac - podpiac sie pod archetyp Klucza, celem inwokacji danej jakosci (np Klucz I - koncentracja, Klucz III - kreatywnosc, itp), ale to juz dzialanie bardziej medytacyjno-magiczne niz tylko medytacyjne. Podobnych technik podobno stosuje sie w niektorych szkolach buddyzmu, ale reki uciac sobie za to nie dam, nie jestem buddyjskim specem.
W sensie czysto medytacyjnym, efekty sa rozne. Czasem nic to nie daje, czasem pojawiaja sie pewne wskazowki dotycznace interpretacji, czasem pewne elementy graficzne, ktore skrzetnie notuje, i z ktorych kiedys skorzystam, jak mnie bedzie stac na to, zeby zatrudnic kogos, zeby namalowal talie wedlug mojego pomyslu, bo ze mnie artysta graficzny mniej niz kiepski Oczko

Co do drugiego pytania - BOTA, czyli Builders of The Adytum, to szkola mistyczna (a przynajmniej sami sie tak okreslaja) zalozona przez P.F. Case'a - faceta, ktory zwiazany byl z Hermetyzcnym Zakonem Zlotego Brzasku. Z G.D. wylecial za to, ze zaczal krytykowac ich nacisk na utrzymywanie wiedzy w tajemnicy, podczas gdy wiekszosc z tej wiedzy byla dostepna publicznie w bibliotekach, dla tych, ktorzy wiedzieli gdzie szukac. No i znali lacine, greke, hebrajski, hiszpanski, wloski, francuski i sanskryt Uśmiech

Duzo nie bede sie rozwlekac, dosc rzecz, ze Paul pozostawil po sobie ogromna spuscizne w postaci systemu laczacego tarota, alchemie, astrologie, kabale, elementy jogi i teurgii. To, co stworzyl bylo na tyle dobre, ze adepci G.D. (a takze innych organizacji okultystycznych) brali lekcje z BOTA (czesto po kryjomu Uśmiech ).

W duzym skrocie, w chwili obecnej, jest to kurs korespondencyjny. Jest bardzo duzo pracy wlasnej - jedna karte przerabia sie poczatkowo przez tydzien, pozniej sie ja maluje i poswieca sie jej kolejne 2 tygodnie. Jesli jestes zainteresowany, wiecej informacji na ich stronie: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bota.org">www.bota.org</a><!-- w -->

Pozdrawiam
Aur Ganuz
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości