Kuchnia Bliskiego Wschodu
#1

Kuchnia Bliskiego Wschodu
Moze przepis na shak shuke?Uśmiech
Potrawa bliskiego wschodu,smaczna,pozywnaUśmiech
1,5 kg dojrzalych pomidorow obieramy ze skorki,najwygodniej jest zanurzyc pomidory na kilkanascie minut we wrzatku,wtedy bardzo latwo pozbawimy je skorek po kilkunastu minutkach.Sparzone pomidory obieramy,kroimy w osemki lub mniejsze czastki i gotujemy na plycie gazowej,do gotujacych sie pomidorkow dorzucamy czosnek ,4 lub 5 zabkow posiekanego drobno czosnku,nastepnie pokrojona drobno swieza papryczke chili,przyprawiamy sola,pieprzem oraz kuminem rzymskim.Calosc gotujemy az do momentu wyparowania soku.Gdy potrawa uzyska dosc gesta konsystencje z racji wyparowania soku,jest juz gotowaUśmiechNa patelnie wlewamy przygotowany sos pomidorowy,wbijamy jajka,przykrywamy pokrywka i czekamy az bialka beda sciete a zoltka   beda nadal mialy konsystencje lejacaUśmiechWlasciwie to juz wedle uznania i podniebienia jak kto lubi bo zoltka rowniez moga byc scieteUśmiechwykladamy na talerze,posypujemy obficie natka z pietruszki lub listkami swiezej kolendry.SmacznegoUśmiech
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Kuchnia Bliskiego Wschodu - przez zahira0 - 07-11-2018, 20:55
RE: Kuchnia Bliskiego Wschodu - przez Joana - 19-11-2018, 10:12



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości