05-03-2020, 19:59
Chodziło mi konkretnie o to, że jeśli wyciągam np. kartę dnia i jest to np. Słońce to z opisów tej karty jako karty dnia wynika, że może być to bardzo miły dzień w którym wydarzy się coś przyjemnego, a w praktyce jest to dzień zwykły. Podobnie z kartami 10 kielichów/10 monet,których opisy sugerują również szczęśliwy dzień, pełen ciepłą rodzinnego czy obfitość materialną itp, a w praktyce takie karty pokazują mi np. rozmowę o rodzinie (wcale niekoniecznie miłą) czy inne sprawy rodzinnie - też niekoniecznie miłe ale po prostu związane z rodziną i materią.
Mam na myśli po prostu to, że karty często pokazują zwykłe codzienne,przyziemne sprawy - szczególnie chyba karty dnia, ale ich opisy zwiastują bardzo miłe wydarzenia.
A co do tego, że karty pokazują nam to czego nam brak i na co zwrócić uwagę - fakt jest tak również tylko jak odczytać to czy pokazują nam jakiś fakt czy jedynie to co w głowie/marzeniach?
Mam na myśli po prostu to, że karty często pokazują zwykłe codzienne,przyziemne sprawy - szczególnie chyba karty dnia, ale ich opisy zwiastują bardzo miłe wydarzenia.
A co do tego, że karty pokazują nam to czego nam brak i na co zwrócić uwagę - fakt jest tak również tylko jak odczytać to czy pokazują nam jakiś fakt czy jedynie to co w głowie/marzeniach?