30-07-2021, 21:55
To co cytujesz to odbieram nie jako wchodzenie w relacje ale fakt, że pracuje się z kimś, z kim jest się w związku. A to jest problematyczne kiedy zwiazek się rozpada, trzeba wtedy jakoś umieć podejść do pracy bez emocji, a jeśli się nie da to zmienić ją i pojawia się problem, bo nie zawsze można na dany moment znaleźć coś innego. Ja bym tutaj mówiła raczej o dodatkowych trudnościach. Moim zdaniem to wynika z faktu, że kiedy 4/13 determinuje Twoje życie, bo ono kręci się wokół pracy, to poznajesz kogoś własnie w prayc, bo czasami nie ma innej możliwości jeśli spędzasz w niej większość dnia. A takie związki bywają trudne, nie ma osobnej przestrzeni dla pracy i dla życia prywatnego, jedno rzutuje na drugie, bywa ciężko, a zmiana zwiąkzu wymusza czasem zmianę pracy, bo nie da się wytrzymać już. Więc tutaj akcentuje się nadal nie związek ale praca - osoba obok jest jakby "dodatkiem" w niej - przepraszam za określenie. Wiele osób uważa, że to trudne a nawet niewskazane pracować razem. I znów kręci się wszystko wokół pracy.
A może właśnie praca przy karmie pracy jest z kimś kto nam ją polecił, "załatwił", nasz partner? Ale związek się rozpada, pracy już nie ma, znów trzeba szukać i problem... Wciąż i zawsze kręci się to wokół pracy i jest trudno.
No nie wiem własnie co u mojej córki może to oznaczać, póki co obserwuję
A może właśnie praca przy karmie pracy jest z kimś kto nam ją polecił, "załatwił", nasz partner? Ale związek się rozpada, pracy już nie ma, znów trzeba szukać i problem... Wciąż i zawsze kręci się to wokół pracy i jest trudno.
No nie wiem własnie co u mojej córki może to oznaczać, póki co obserwuję