Moje zdrowie

Witaj Tajlandia

Pytanie: Mam chroniczne problemy z dolna częścią pleców (lumbago). Meczy mnie to bardzo, ciągły ból od 8 miesięcy albo i dłużej. Chodzę regularnie do fizjoterapeuty, robię ćwiczenia, ale nic sie nie polepsza. 
Czy mogłabyś proszę spojrzeć w karty czy coś podpowiedzą co zrobić

XII Wisielec - Pokazały sie dwie sprawy. 
Ucisk na nerw kulszowy, albo mięsień gruszkowaty w prawej nodze jak dobrze widzę, oraz dolny odcinek piersiowy. Tam jest następny ucisk. 
Przede wszystkim nieprawidłowa postawa, miednice trzeba cofnąć do przodu i wypchnąć spojenie łonowe. To powinno odciążyć odcinek piersiowy i lędźwie. Dodatkowo rozluźnić mięsień gruszkowaty, jakoś mi go ciasno opasło i ból promieniuje aż do pięty. Poszukaj sobie ćwiczeń z piłeczką pod pośladek.

Trzeba ćwiczyć, już cały czas. Jak skończysz to zaczynaj z powrotem. Najlepiej wpisz sobie ćwiczenia w grafik już na stałe. 
Pokazuje się, albo fizjologiczna utrata mobilności dysków miedzy kręgowych, albo chroniczny brak nawodnienia. Ale tego już nie naprawi, teraz jest walka o zachowanie tego co jest.

Czyli dbamy o zdrowie, Ćwiczenia takie jak zaleca prowadzący i odpowiednia dieta zapewniająca równowagę wodno- elektrolitową.

Tak to wygląda

Wszystkiego Dobrego
Hazar

Chodź, nie bój się, zobaczysz coś moimi oczami 
Pozwól mi spojrzeć swoimi a powiem jak Ty to widzisz 

" By poznać Boga potrzebujesz tylko matematyki, fizyki i języka obcego, reszta jest zbędna..."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Moje zdrowie - przez Tajlandia - 09-02-2024, 00:52
Moje zdrowie - przez Hazar - 09-02-2024, 19:32
Moje zdrowie - przez Tajlandia - 09-02-2024, 21:32
Moje zdrowie - przez Tajlandia - 28-07-2024, 09:03
RE: Boski Tarot u Hazar - przez Krystyna - 28-07-2024, 10:36
Moje zdrowie - przez Hazar - 28-07-2024, 19:24
Moje zdrowie - przez Tajlandia - 28-07-2024, 20:58

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości