Rytuały u wróżek/ rytualistek

Ja podam tekst, który zawarła Soraya (wiccanka praktykująca) w swojej książce "Księga zaklęć", bardzo mi się podoba:

Cytat:Nie ingeruj w cudzą wolę
Nigdy nie wolno ingerować w cudzą wolę, ani wpływać na postanowienia innych. Powiedzmy, że twój najlepszy przyjaciel rozstał się ze swoją żoną lub partnerką. Kusi cię, żeby za pomocą (magii) skłonić ich do powrotu do siebie? Jest to bodaj najgorsze, co możesz zrobić! Gdyby byli sobie przeznaczeni, los by ich nie rozdzielił. A skoro ich rozdzielił, to znaczy, że tak było im pisane; nie pozostaje im nic innego, jak na nowo ułożyć sobie życie.
Jest takie powiedzenie: Co cię nie zabije, to cię wzmocni.
W swojej książce "Illusions" Richard Bach przedstawia trafniej, pisząc: Oto test sprawdzający, czy nasza misja na ziemi dobiegła końca. Jeżeli żyjesz, to znaczy, że nie.

Niektóre rzeczy są nam pisane
Doświadczeń, które z jakiegokolwiek powodu są nam pisane, nie da się odwrócić. Co oczywiście nie znaczy, że mamy siedzieć z założonymi rękami i przyglądać się cudzym cierpieniom. Od czego znasz zaklęcia o spokój ducha dla kogoś, kto przechodzi ciężki okres w życiu? Albo zaklęcia, które pomogą przyjacielowi odzyskać wiarę w siebie po bolesnym rozstaniu z bliską mu osobą? Albo wreszcie zaklęcie miłości i przyjaźni?
Powtarzam: znasz zaklęcia miłości i przyjaźni. Nie są to zaklęcia, którymi przyciągniesz do siebie konkretną osobę, bo to naruszałoby jej wolną wolę. Zaklęciami skierowanymi do konkretnej osoby możesz osiągnąć pożądany skutek, ale taki związek nigdy nie będzie szczęśliwy.

Przepraszam, trochę się rozpisałam Zawstydzony
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości