sen o starej miłości

1. sygnifikator - kim jestem we śnie: królowa buław (Kali)
raczej nie wychodzę w kartach jako królowa buław. raczej zinterpretowałabym, że jestem tam w końcu mężatką.
2. czy dotyczy przeszłości, teraźniejszości czy dalszej przyszłości? 9 pucharów (Fortuna)
do przyszłości. znaczek Iching na tej karcie mówi o przyborze, przybytku, zwiększeniu. poza tym karta sama w sobie mówi o jakimś zysku.
3. do jakiej realnej sfery życia odnosi się sen? 5 pucharów (Rozczarowanie)
emocjonalnej, chodzi o rozczarowanie czymś - we śnie też sprawa nie układała się tak kolorowo, jak przykładowo pogoda.
4. jaki jest główny przekaz snu: GWIAZDA/5 buław (Konflikt)/3 denary (Praca)
pomimo starań (w pracy) mogą powstać jakieś konflikty. nie będzie tak łatwo jak na początku się zdawało. będzie mi potrzeba dużo kreatywności i siły wewnętrznej.
w śnie spotykały mnie dziwne sytuacje, których nie mogłam zrozumieć. był też jasno pokazany konflikt głównych bohaterów, który doprowadza do nieciekawego układu emocjonalnego. coś, co się dobrze zapowiada, nie musi się dobrze kończyć. zatem powinnam być przygotowana na niedogadanie się, a także może rywalizację (2 pierścionki zaręczynowe nie dla mnie).
5. rada lub ostrzeżenie ze snu na najbliższy czas: 6 buław (Zwycięstwo)/DIABEŁ/księżniczka pucharów (Brygida z Irlandii)
sukces może być okupiony dużym wysiłkiem emocjonalnym, przymuszeniem do rozwiązań, co do których nie mam przekonania - i to by pasowało do snu.
pewnie będę musiała konfrontować swoje poglądy z kimś ode mnie silniejszym, kto będzie oczekiwał, że się ugnę jako paź - czyli osoba mało doświadczona w danej materii, i delikatna. być może ktoś zechce zrzucić na mnie jakieś obowiązki, którym ja nie powinnam się poddawać.
z drugiej strony można przeczytać, że być może będę musiała "zagrać nieczysto", żeby osiągnąć to co chcę - porzucić niewinność, a przejść do świata realnych problemów i mierzenia się z nimi gdzie wszystkie ciosy są dozwolone Oczko

[Obrazek: fv6koouy99ay.jpg]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości