Pierogi...nie tylko świateczne
#20

Libra22 napisał(a):Ja mrożę surowe pierogi - rozkładam na tackach i mrożę w zamrażarce, za potem zsypuję do woreczków.

Ja , tez tak robię, gotowane mrożenie dobre są do podsmażenia, bo ponownie ugotowane tracą pierwotny smak.

Moja teściowa , która była specjalistka w pierogach . Trzeba jej to przyznać . Ugotowane pierogi wrzucała na durszlak i szybko wkładała je pod zimna wodę.( pod kran) Potem wykładał je na półmisek i polewała podsmażoną cebulką na oleju.
Lila dzięki. Uśmiech
Będę robić rowniez drożdżowe pierogi z kapusta i z grzybami , oraz z makiem. Pieczone w piekarniku. Można je smażyć na oleju, ale ja zrobię takie dietetyczne . Zawstydzony Rotfl i może z maki kukurydzianej . Uśmiech
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości