12-01-2014, 14:00
Tzn jogurt domowy robi się np z mleka krowiego dodając do niego żywe kultury bakterii, najprostsza wersja to dodanie do mleka jogurtu naturalnego z tymi bakteriami i jego fermentacji od 24 do max 30 godzin w temperaturze 38-43 stopni C.
Można zrobić też z mleka koziego, a zamiast jogurtu naturalnego można kupić "żywe kultury bakterii" np w necie i dodać do mleka...
Ogólnie rzecz biorąc taki jogurt jest zdrowszy niż ten kupowany w sklepach, bardzo tani i zawiera więcej dobroczynnych bakterii
Więcej info odsyłam do linku:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://zdrowiejzscd.blog.pl/jogurt-scd-czyli-obowiazkowa-dawka-dobrych-bakterii/">http://zdrowiejzscd.blog.pl/jogurt-scd- ... -bakterii/</a><!-- m -->
Można zrobić też z mleka koziego, a zamiast jogurtu naturalnego można kupić "żywe kultury bakterii" np w necie i dodać do mleka...
Ogólnie rzecz biorąc taki jogurt jest zdrowszy niż ten kupowany w sklepach, bardzo tani i zawiera więcej dobroczynnych bakterii
Więcej info odsyłam do linku:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://zdrowiejzscd.blog.pl/jogurt-scd-czyli-obowiazkowa-dawka-dobrych-bakterii/">http://zdrowiejzscd.blog.pl/jogurt-scd- ... -bakterii/</a><!-- m -->