16-12-2011, 04:14
Fajnie wczoraj Edytka opowiadała, co stoi za dolegliwościami człowieka , może ktoś ma link do całości ? A mnie tak gardło boli
Doria napisał(a):Fajnie wczoraj Edytka opowiadała, co stoi za dolegliwościami człowieka , może ktoś ma link do całości ? A mnie tak gardło boli
k_ella_k napisał(a):ImbirMamy tutaj watek z takimi poradami: ''na zdrowko'' <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.dobrytarot.pl/viewtopic.php?f=88&t=481&hilit=na+zdrowko">viewtopic.php?f=88&t=481&hilit=na+zdrowko</a><!-- l -->
korzen swiezego imbiru utrzec, zalac przegotowana woda, dodac miodu i cytryny i pic na czczo. Imbir zawiera wiele dobrych dla zdrowia skladnikow, miedzy innymi dziala oczyszczajaco na organizm. Uzywam go takze w kuchni. Polecam
Cebula
przekrojona i rozstawiona w pomieszczeniu wchlania wszelkie bakterie. Dlatego nie nalezy uzywac do potraw przekrojonej cebuli z poprzedniego dnia.
Jedyny niemily aspekt tej kuracji to cebulowy zapach w pomieszczeniach.
miriam napisał(a):Co do imbiru .Działa przeciwzakrzepowo , wiec trzeba uważać . Ja mam bardzo gęsta krew wiec go pije codziennie i nie tylko dlatego żeby ja rozrzedzić ,ale, tez by zgubić kilogramy . Jest to przepis Angeliny Joli . Podaje, może sie Wam przyda .5 cm korzenia imbiru kroje i wrzucam na litr wrzącej wody . Gotuje 15 minut . Tak sporządzony napój wypijam w ciągu dnia . Efekty widoczne 1,5 miesiąca 7 kg . PowodzeniaMiriam a jak to działa na ciśnienie? Można pić bezpiecznie?