Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
A czy silna intuicja pomaga w nauce tarota?
Do tej pory to mnie stawiano karty, ale teraz sama się zastanawiam nad kupnem własnej talii i nauką wróżenia. Po prostu wciągnęło mnie to, zaczynam się tym na poważnie interesować i chciałabym teraz sama wróżyć innym ludziom.
Mam bardzo silną intuicję, czy to mi pomoże w interpretowaniu kart?
Zobaczyłem ten temat dopiero teraz i muszę się wypowiedzieć. Wielu ludziom wydaje się,że wróżenie z kart to takie miłe, lekkie i przyjemne zajęcie. Ja osobiście myślę, że zanim ktokowlwiek zacznie poważnie zajmować się kartami, powinien zadać sobie pytanie czy na pewno jest w stanie temu podołać.
Karty to ogromna odpowiedzialność. Należy pamiętać o tym, że problemy innych mogą nam długo "siedzieć" w głowie. Musimy nauczyć się odcinać od tych spraw by nie zwariować. Nie jesteśmy w stanie zbawić całego świata i uszczęśliwać kogoś na siłę. Możemy jedynie wskazać drogę, która będzie dla kogoś najlepsza, ale to czy ją wybierze, zależy tylko i wyłącznie od niego. Musimy pamiętać, że karty nie dają nam przyzwolenia na kierowanie losem innych, mamy jedynie możliwość podpowiadania rozwiązań, które i tak nie muszą być wykorzystane.
a wiecie jaka jest roznica miedzy wrozka a czarownica?
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Czy można określić predyspozycje do posługiwania się kartami czy może samo zainteresowanie sztuką magii jest wystarczające ?
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Ale czy właśnie ta intuicja nie jest swego rodzaju darem, który niektórzy posiadają a inni niestety nie ?
Poza tym mówi sie też, że Tarot jest niebezpieczny - czy to właśnie ma związek ze stabilnością emocjonalną ?
Liczba postów: 21
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zgadza się, są osoby które potrafią wyciagnać tylko ogólnie wiadomości z kart a są i takie, które widzą dosłownie wszystko: każdy szczegół. I to jest własnie niesamowite .