Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
Ja uważam, że powinno się płacić za wróżbę i oceniam to na zasadzie jaka zapłata, taka i wróżba. Nie oczekiwałabym w dzisiejszych czasach, że za "tanią" wróżbą stoi człowiek, raczej jest to tylko porządnie napisana aplikacja, która samoistnie, jakby z automatu rzuca odczytem z kart. Ktoś jeśli nastawia się na "tanie" usługi, stosunkowo szybko zweryfikuje swój cennik, który przy wyższych opłatach będzie adekwatny do włożonego wysiłku czasu i energii, tu popieram wypowiedź Goyi. Większe stawki, dają również gwarancję, że do nas zwróci się osoba, która naprawdę potrzebuje tej pomocy, a nie ktoś kto z nudów prosi o wróżbę lub bo akurat taka moda jest, potem mamy wylew osób, które bez kart nie potrafią zwykłych decyzji podejmować lub na każdą godzinę jednego dnia chcieliby rozkładać karty. Każdy z nas powinien sam się decydować, czy i kiedy oraz na jakich zasadach będzie komuś kładł karty, ale jeśli zapłata jest wymagana, a ktoś mówi, że nie ma pieniędzy i pomimo tego dalej prosi o wróżbę i ją otrzymuje (różne są sytuacje w życiu, które też staram się zrozumieć), a potem nie da w zamian nawet weryfikacji z odczytu tarota, to uważam to za zwykłą kradzież, taką samą jak kradzież w sklepie, czy też jakiegoś auta itp.
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Zastanawiałam się nad tą kwestią wiele razy i nadal mam mieszane uczucia...
Jeżeli ktoś chce się z wróżbiarstwa utrzymywać, to musi brać pieniądze, jak za każde inne usługi (co za okropne słowo w odniesieniu do kart!)
A mi najbardziej podoba mi się pomysł z krążeniem energii, tzn. ja rozkładam ci karty, a ty z kolei robisz coś dla kogoś innego.
Liczba postów: 2.413
Liczba wątków: 30
Reputacja:
1.188
Znak Zodiaku: Rak ♋
No właśnie Żubrówka jeśli ktoś chce się utrzymywać z wróżbiarstwa ... Tak teraz czytałam moją wcześniejszą wypowiedź i muszę dodać, że chodziło mi o "tanie" wróżby, czyli takie symboliczne za "5 zł", tak dla wielu taka cena to zachęta, ale czy to się przekłada też potem na jakość tej wróżby jeśli lecimy "taśmowo"?. Już wolę większą stawkę, no ale nie znowu wygórowaną ... nie cenię aż tak bardzo swoich umiejętności i nie zamierzam też innych tu oceniać, a myślę, że głównie lata praktyki i wyrobiony szacunek wśród "klientów" też ma swoje prawa i cenę. Jedynie ktoś taki, jak naukowiec, zapatrzony w swoje badania, może nie myśleć o stronie finansowej tych badań, a i tak czasem jest zmuszony przez rzeczywistość do poszukiwania sponsorów....
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
Ja bedac u wrozek zawsze placilam pieniedzmi tyle ile mi wrozka powiedziala ,czasem jak wrozba byla dobra dawalam wiecej pieniedzy ja i wrozka bylysmy zadowolone .Za wrozbe sie placi pieniedzmi .
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 9
Reputacja:
15
Znak Zodiaku: Ryby ♓
Moim zdaniem powinno się płacić za wróżbę. Nie koniecznie pieniędzmi, może być nawet kamień. Chodzi o wymianę energii.
W przyrodzie powinna być równowaga. Albo np. jeśli ktoś nam wróży na forum to wymianą energii będzie w tym wypadku to, że my zinterpretujemy wróżbę rzetelnie.
Ktoś poświęca nam swój czas i my interpretując również poświęcamy swój czas i jednocześnie jest to podzięka oraz okazanie szacunku do drugiej osoby i jej czasu.
Wszystko jest po coś
Liczba postów: 54
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja zawsze płaciłam pieniędzmi bo skoro ktos wrózy za pieniadze to czym niby mam zapłacic ?