Liczba postów: 246
Liczba wątków: 26
Reputacja:
15
Ja polecam olej rycynowy , i witamine E .
Rezultaty sa naprawde fenomenalne polecam
!.
Nawet z najgorszego koszmaru nadejdzie przebudzenie.
Liczba postów: 219
Liczba wątków: 11
Reputacja:
555
Jeśli chcesz nawilżyć skórę po domowemu to polecam smarować się oliwą z oliwek na mokrą skórę. Może pomóc maseczka z utartych drożdży z mlekiem(działa nawilżająco i przeciwtrądzikowo). Dla napięcia skóry możesz zastosować maseczkę z mąki ziemniaczanej, albo płatków owsianych.
Z kosmetyków mogę polecić oliwkę dla dzieci Hipp lub Babydreem dla kobiet w ciąży- najskuteczniej działają nakładane na mokrą skórę, jak oliwka się wchłonie można nałożyć krem nawilżający.
Dodatkowo możesz zastosować peeling z papainą 2x w tygodniu i tonik z kwasem glikolowym 5% każdego dnia wieczorem. Zmotywujesz w ten sposób skórę do odnowy, jednak minie ze 3tyg zanim zobaczysz efekt.
Bardzo dużo zależy czym myjesz skórę, jeśli jest to żel/pianka to bezpośrednio przed myciem możesz nasmarować szyję mieszanką oleju migdałowego(90% mieszanki) i rycynowego(10% mieszanki). Złagodzi to działanie detergentu.
Reputacja:
555
Jutrzenko, z ta ostuda najlepiej iść do lekarza.
Kochane, a co polecacie na skórę pod oczami? Mam 19 lat, ale zauważyłam już u siebie pierwsze zmarszczki mimiczne. Na razie używam kremu pod oczy z lekkim, naturalnym składem.
Liczba postów: 2.296
Liczba wątków: 15
Reputacja:
564
Tradycyjnie polecam witaminę E w kroplach albo olejek z opuncji figowej.
Liczba postów: 1.008
Liczba wątków: 34
Reputacja:
2.611
Znak Zodiaku: Koziorożec ♑
Farfalla-sprobuj oleju kokosowego. Ja mam 37 lat, stosuje go od ok.6 miesiecy (rano i na noc), efekty bardzo dobre (mam skore wrazliwa-nie podraznia).
Reputacja:
555
Farfallo, jeśli stosujesz Triacneal to możesz go nakładać w niewielkiej ilości w okolice oka.