09-03-2019, 17:01
Udało mi się zdobyć rzadką talię Arcus Arcanum, akurat trafiła mi się wersja niemiecka. Talia piękna i świetnie się z nią pracuje, mam jednak pewien problem. W mojej talii znajduje się dodatkowa karta podobna do karty Świat- przedstawia tę samą postać, w podobnym otoczeniu, jest jednak inna i nie ma na niej żadnego podpisu (widać go na właściwej karcie tak jak i na pozostałych). Na karcie znajdują się prawie te same zwierzęta, które występują na właściwej karcie Świata, za wyłączeniem barana. Lew i byk i jastrząb(czy też orzeł, pewności nie mam) pojawiają się w talii na asach.
Znajoma podpowiedziała mi, że ta druga karta wygląda bardziej dynamicznie więc może o to tu chodzi? Sama nie jestem pewna jak zinterpretować tę kartę, mam przy niej jakąś blokadę gdy pojawia się w rozkładach. Nie ma jej wspomnianej w dołączonej do kart książeczce.
Może ktoś z Was bardziej doświadczonych mógłby coś podpowiedzieć?
Znajoma podpowiedziała mi, że ta druga karta wygląda bardziej dynamicznie więc może o to tu chodzi? Sama nie jestem pewna jak zinterpretować tę kartę, mam przy niej jakąś blokadę gdy pojawia się w rozkładach. Nie ma jej wspomnianej w dołączonej do kart książeczce.
Może ktoś z Was bardziej doświadczonych mógłby coś podpowiedzieć?