Liczba postów: 1.188
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
A ja mam inne pytanie , czy wyjście z ciała jest dobre czy to zło ?
chodzi o takie świadomie wyjście o umiejętność wychodzić z ciała .
Liczba postów: 1.188
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Gdzie słyszałem ze ciało bez duszy tez biedzi żyć prawda ? chodzi o dłuższy byt .
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Wyjście z ciała inaczej OOBE, nie jest ani złe ani dobre, w zależności pod jakim kontekstem na to patrzymy, lecz niesie w sobie pewnego rodzaju zagrożenia, ogólnie niektórzy się obawiają, tego że podczas nieobecności duszy nasze ciało jest narażone na ataki innych, obcych bytów astralnych, a drudzy natomiast podczas prób OOBE doznają nawiedzeń na jawie, także nie jest to aż tak bezpieczna technika jak się wydaje, szczególnie dla początkujących, także Alex radziłabym Tobie czym innym się zainteresować znając już Twoją nadwrażliwość i małe doświadczenie.
A samo ciało bez duszy funkcjonować nie może.
Zresztą w większości przypadków podczas prób wejścia w stan OOBE towarzyszy zjawisko zwane paraliżem sennym, które nie jest niczym przyjemnym,
także z tym tez trzeba się liczyć podczas prób wyjścia z ciała.
Liczba postów: 1.006
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Na to nie masz gwarancji, bo co z tego, że Twój duch jest dobry, skoro Twe Ciało zaatakuje silniejszy byt, zagrożenie jest czy Ci się to podoba czy nie i musisz się z tym liczyć.
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
ja osobiście nie wierze w reinkarnacje i nie uważam aby ktoś mógłby mnie do tego przekonać, uwazam że jest to fantazja ludzi
Liczba postów: 35
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Dodam tylko że swiadectwo o reinkarnacji musi być potwierdzone aktualnymi, wiarygodnymi faktami , nigdy przypuszczeniem.
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Jest mnóstwo książek na ten temat, wiele "wiarygodnych" osób się tym zajmuje.
Ja wierzę w reinkarnację od bardzo dawna. Mam na to osobiste "dowody" również.
Ponadto, jak się tak głębiej zastanowić, to jaki sens miałoby to wszystko, gdyby żyło się tylko raz? Dlaczego jedni opływają w dostatek, a inni przymierają głodem? I dlaczego akurat dana osoba ma takie życie, czym sobie na nie zasłużyła, albo wręcz przeciwnie?
Dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest właśnie to, że żyjemy wiele razy, żeby uczyć się i rozwijać duchowo poprzez zbieranie różnych doświadczeń.
Każde nasze wcielenie jest kolejną klasą w szkole życia.
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Ciało to kajdanki? Ciekawe podejście.
Przebywanie w ciele fizycznym przyspiesza nasze wzrastanie jako duszy. W ciele możemy doświadczyć więcej i intensywniej, a co za tym idzie szybciej "zaliczyć" lekcję, którą wybraliśmy dla siebie na aktualne wcielenie.