10-09-2012, 21:59
to pokaz mi ideał w piekle ?
Iwona napisał(a):także wierzę w reinkarnację, każdy z nas ma jakąś lekcję do wykonania, czasami musimy coś zrobić dla innych,
i to też jest nasza lekcja
Polecam książkę Jan Vana Helsinga-Rozmowy ze śmiercią-tam jest wszystko pieknie opisane.
Śmierć jest przy naszych narodzinach i przy naszym odejściu.
Cohen napisał(a):hmm ja myślę, że to taka chęć przeżycia, hmm jaka dusza by wybrała? Każda inteligentniejsza. To wyzwanie. Czym jest ciało, skoro to tylko pojemnik na najbliższe 70 - 80 lat o.O Dla duszy to nic ;q A pewnie dusza chce się sprawdzić, przeżyć to, pogłębić horyzonty. Hmm mnie interesuje zagadnienie kilku inkarnacji, wcieleń duszy na raz, w tym samym czasie.
mpac napisał(a):Bo skoro jest to po co nam te ziemskie doświadczenia skoro "tam" będziemy i tak szczęsliwi!
kajka napisał(a):Z drugiej strony Bóg jest wszechwiedzący i wszechmogący...To są dogmaty w niektórych religiach, w innych niekoniecznie, a jeszcze inne nie roztrząsaja tego zagadnienia.
mpac napisał(a):Ciarki mnie przechodzą jak myślę o smierci, bólu, stracie, niewiadomym...mnie nie
mpac napisał(a):a dzisiaj pomyslałem odwrotnie - które dusze decydują się na bycie tymi po drugiej stronie cierpiących, tymi zadającymi cierpienia i to totalnie bezwzględnymi ludźmi, dla których nie ma moralności, zasad i wogóle niczego to dopiero zagadka?
Cohen napisał(a):mam takie wrażenie, że w świecie fizycznym jestem na obczyźnie, nie jestem u siebie. Czuję, że już nie wrócę na Ziemię po tym żywocie, źle się tu czuję.
Alex napisał(a):Moim zdanie to jest więzienie , w innym świeci zrobili my coś złego no i mamy kare
ciało to kajdanki Reinkarnacja to nic innego jak mega wyrok
ale kabaret więzienie w więzieniu
Safira napisał(a):Alex napisał(a):Moim zdanie to jest więzienie , w innym świeci zrobili my coś złego no i mamy kare
ciało to kajdanki Reinkarnacja to nic innego jak mega wyrok
ale kabaret więzienie w więzieniu
Dokładnie, nie ma co szukać piekła gdzieś w zaświatach. Piekło jest tutaj. :happy-smileyinthebox: