Liczba postów: 3.195
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Oczywiscie ze mozesz ,choc uwazam ze lepiej by bylo gdyby ona sama go wykonala ,
poniewaz bedzie dzialal tyle ile bedzie potrzebowala.
Liczba postów: 1.287
Liczba wątków: 28
Reputacja:
365
Znak Zodiaku: Strzelec ♐
Zib, wielkie dzięki, jeszcze raz, za wszystkie rady.
Lila, powiem jej jak ma ją sobie zrobić, bardzo Ci dziękuję.
Liczba postów: 3.195
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala .Runke te mozesz u niej w domu wykreslic w powietrzu palcem .
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Żóbrówko i jak? Z perspektywy czasu zadziałało?
Liczba postów: 313
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
kurcze, szkoda, że nie udało się jej pomóc. A może ta dziewczyna żyje w przeświadczeniu, że ciąży na niej klątwa, i to nią usprawiedliwia wszystkie swoje niepowodzenia?!
Potęga podświadomości mogła zasiać jej w głowie takiego chwasta o nazwie "klątwa" i teraz tylko dobry psycholog może być w stanie pomóc jej zacząć żyć na nowo....
Reputacja:
365
Jagoda, możesz mieć rację.
Pogadam z nią, spróbuję coś z tym jej przeświadczeniem zrobić.
Liczba postów: 313
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
wybadaj sprawę. Może po prostu ta dziewczyna ma depresję i potrzebuje pomocy specjalisty, ważne by taki człowiek nie został sam ze swoimi problemami...
Reputacja:
365
Wiesz, ja jej sprawę znam, ma spore kłopoty, życie jej się posypało.
Korzystała już z pomocy specjalistów, ale wydaje mi się, że główny problem tkwi w tym, że po prostu nie wierzy, że może być lepiej.
I nad tym postaram się popracować.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Oj.... to ciężkie zadanie sobie stawiasz. Jak pomóc osobie, która nie chce/ nie daje sobie pomóc? Albo jak dac komus nadzieję, skoro ta osoba ja juz straciła?
Zmiana perspektywy postrzegania świata, to bardzo ciężka rzecz do wykonania i wymaga ogromu wysiłku i zaangazowania, które musi wyjść ze środka tego człowieka. Wiem cos o tym... z autopsji.
Reputacja:
365
Dobrze mówisz, Cytryna, to ciężkie zadanie, ale ja właśnie też z autopsji to znam i wiem, że zmienić siebie jest trudno. Ale można. I trzeba, żeby zacząć wygrzebywać się z dołka.