29-12-2014, 11:09
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka sałatkowego w oleju
mała cebula
2 ogórki konserwowe
1 czubata łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać ze skorupki i poprzekrawać na połówki. Żółtka wyjąc i zetrzeć na tarce. Następnie dodać drobno pokrojone ogórki i cebulę. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Wszystko razem dokładnie wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek
Składniki:
8 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka sałatkowego w oleju
mała cebula
2 ogórki konserwowe
1 czubata łyżka majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać ze skorupki i poprzekrawać na połówki. Żółtka wyjąc i zetrzeć na tarce. Następnie dodać drobno pokrojone ogórki i cebulę. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Wszystko razem dokładnie wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek